Ilyen bejegyzésem talán még sosem született. Rengeteg blogot követek nyomon, ennek nagy része gasztroblog. Régóta sütök-főzök, állítólag nem is olyan rosszul. Szekszárdon is sokat ügyködtünk a konyhában a srácokkal, de Szombathelyen tetőzött a dolog: komplett hétvégéket töltöttünk Regivel és Verával a konyhában. Persze rend szerint voltak vendégeink is (eleinte Atom, aztán Balázs, Toncsi vagy Ervin például), akiket szívesen vendégeltünk meg a vacsoránkból. 

Szép idő volt ez, mindannyian könnyes szemmel emlékszünk rá - hol a nevetéstől, hol a vágytól, hogy újra ott lehessünk. Nem volt az a konyha még szinte komfortosnak sem mondható: egy két platnis rezsó állt csupán rendelkezésünkre a lakomák elkészítéséhez, de nem panaszkodtunk, elég volt az nekünk. Sütő az emelet másik konyhájában volt csak, így rendszeresen rohangáltunk a tortaformákkal és a tepsikkel a kezünkben. Volt viszont "fűszeres" szekrény - minden szobára egy, ami gyakorlatilag mind a mienk volt, mert rajtunk kívül nemigen jött oda be senki. A mi területünk volt, és sok boldog pillanat, átbeszélgetett éjszaka helyszíne. Itt születtek a terveink, itt beszéltük meg a csajos dolgainkat, itt őrjöngtünk, ha valami nem úgy sikerült... Ma, egymástól távol - Kecskemét-Győr-Budapest "Bermuda-háromszög" csúcsain - éljük az életünket, és nagyon nincs ez jól így... Hiányoznak a lányok s a sütés-főzés is, mert azóta 4-5 naponta főzök csak. Magamnak, egyedül nincs is kedvem. Társaság kell hozzá. Az a társaság.

Van egy álmunk, amit remélhetőleg 5 éven belül meg is tudunk majd valósítani: egy chocolateriát szeretnénk nyitni Szombathelyen (optimális esetben a Savaria Hotel aljában :D), olyat, amilyet a Csokoládé című filmben nyitott Vianne (Juliette Binoche). Egyenlőre még csak álom ez, de bízom benne, hogy megvalósul. Még egy kicsi kitartás kell...

Addig maradnak az ötletszerző blogolvasások.

A leggyakrabban a Fűszer és lélek című oldalt bújom, amit jó szívvel ajánlok is minden konyhatündérnek. Fűszeres Eszter bejegyzései olyan melegséggel, közvetlenséggel íródnak, hogy ha épp az adott ételt nem is készítem el, de élvezettel olvasom sorait. Sokszor benézek a Vendéglő az ínyenc Bloggerhez világába is, ahol szintén jó ötleteket találok.

Vannak azonban blogok, amelyek újabban - chocolateriánk megnyitása érdekében - mostanában elsőbbséget élveznek. Ilyen a Moha Konyha vagy Kiskukta oldala, illetve Kicsi Vú oldala is. Figyelem! Éhesen nem ajánlott megtekinteni ezeket a portálokat! Ellenkező esetben súlyos sütipusztítás léphet fel! :)

Ezt én is csinálnám...Nap, mint nap. Szeretném....

A bejegyzés trackback címe:

https://olya.blog.hu/api/trackback/id/tr154885872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása