Bizony, rég jártam errefelé. Illetve nem is olyan régen, csak maradandót alkotni nem volt időm. Persze, mondhatjátok most, hogy "mindenkinek arra van ideje, amire akarja, hogy legyen", és persze ez nyilván ez igaz is. Valamennyire. Tehát nem mentegetőzöm tovább, csak egyszerűen "idehányom" a gondolataimat.

A kavargó foszlányok közül nem egyszerű válogatni. Van min pörögni az agyamnak (mint mindig), csakhogy ez már súlyos. Szerintem többé le sem áll... Vagy egyszer csak kirobbantja magát a koponyámból, felszáll és elhagyja az addigi lakhelyét... Lehet, hogy egyszerűbb lenne nélküle. Néha biztosan.

Anyám szokta mondani, hogy nekünk nem adatott meg, hogy egyszerű legyen az életünk, az meg pláne, hogy az ölünkbe hulljanak a megoldások. Meg kell dolgozni mindenért, csak azt nem tudom, hogy érdemes-e annyit várni a megérdemelt jóra. Mert a rossz után kell jönnie valami felemelőnek, mint ahogy a szétszaggatott lélekre is adnia kellene annak a bizonyos sorsnak néha-néha sebtapaszt. De nem ad sűrűn. Vagy rossz méretűt választ. Bele lehet abba nőni, ez igaz. A kérdés csupán az, hogy bele akarunk-e. 

Fel kellene nőni - mondta ezt a minap egy velem egyidős barátom. Na igen. Nem ártana - így, túl a harmincon - felnőttként nézni végig ezt a furcsa, idétlen szereposztású filmet, ha már egyszer én vagyok a főszereplő. Mondjuk most inkább érzem magam statisztának benne. Úgy rohan minden körbe-körbe, hogy ehhez képest egy falusi búcsú lánchintájának a tempója bakfitty, s szerintem még Törőcsik Mari is sugárban tisztelné meg a nagyérdeműt... Csupán az a baj, hogy a kerengés hiábavaló, mert az előre nem visz; s lassan unalmas is a látvány. Hogy mennyire lassan, az megint egy másik kérdés.

Nem kell megijedni, mindenből van kiút. A hintáról leszállva talán még egy kicsit kacskaringós, de aztán kitisztul a kép, s majd haladok én is újra egyenesen.

A sors most keringőt írt elő. Pont. Akkor táncoljunk.

 

Szerző: Olya

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://olya.blog.hu/api/trackback/id/tr864336275

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2012.03.28. 23:33:25

Felnőni? A fenét, minek azt! Inkább táncoljunk! Puszi :)

Olya 2012.04.01. 10:27:17

@-Ani-: Így van! Táncoljunk! :) Puszillak!!! :)
süti beállítások módosítása