A Laslo Grande sztori

2012.06.05. 21:34

 Minden magyar sportrajongót - különösen a kézilabda-fanokat és a Veszprém-szurkolókat - ez a dolog foglalkoztat manapság. "Lerágott csont"-mondhatnánk, mert hát tényleg az, de ettől függetlenül a szánkra vesszük. Ki így, ki úgy. 

Gusztustalan egy ügy ez, ám talán épp ezért én sem hagyhatom reakció nélkül. Nagy Laci (avagy ahogy mi nevezzük: Laslo Grande) a világ legnagyobb gerinctelen élőlénye. Egy giga-giliszta véleményem szerint, aki nem tudja, hogy most aztán elég nagy kakiba csúszott bele a bőrizom-tömlőjével. 

Nézzük először a dolgot az MKB Veszprém oldaláról:

Adott egy csapat a Bakony szívében, amely sorra nyeri itthon a bajnoki címeket, s mindig jóval erősebb csapatok (vagy a spanyolok, mert nekik mindenképp tovább kell jutniuk) ejtik ki a Bajnokok Ligájából is. Összeszokott, szerethető csapat, kinek-kinek a saját favoritjával. Robosztus gépezet ez, de munkaképes, sőt. Alapvetően jó hangulat uralkodik a játékosok között, s a munkamorál is - egy-két renitens csapattagot kivéve - meglehetősen jó.
Vannak persze ellenlábasok, ezek rendszerint a riválisok fanatikus szurkolói, s ez így is van jól. Néhány egykori honfitársat azonban nehezen tűrünk mi ott a katlanban, s az egyik ilyen a szegedi nevelésű (ki gondolta volna) Nagy László. A jobbátlövő nem egyszer járt a Barcelonával a Veszprém Arénában, s az sosem volt egyszerű. Le is nyilatkozta körülbelül 2 évvel ezelőtt, hogy ha a világon csak egy csapat akarná igazolni, és az a Veszprém lenne, akkor inkább abbahagyná a játékot... Na kérem, hát eljött az a gyönyörű pillanat, amikor is magát sz*rta szájba ez a daliás férfiú, méghozzá keményen. Ledöbbentünk, és velünk együtt szegedi szurkolótársaink is. Lacika volt az ő fényes csillaguk, aki most átáll a másik oldalra. Pénz beszél, kutya ugat. Ez van. 
Többen vannak, akik miatta gondolkoztak el azon, hogy megvegyék-e jövőre a bérletet, vagy sem, s tudom, hogy van olyan, aki a nem mellett döntött. Undor fog el erre a sztorira gondolva. Az egész úgy néz ki, hogy állunk egy forgószél kellős közepén, s csak lessük, hogy mit rak le elénk a sors. BL-t akar nyerni a vezetőség... Nyilván a fiúk is...De épp így?! Na majd meglátjuk... 

(Legalább lesz tolmács Ortega mesterhez és Oneto-hoz...)

A magyar férfi kézilabda válogatott oldaláról:

Adott egy CSAPAT, csupa nagy betűvel, amelynek a tagjai (beleértve a szövetségi kapitányt és a stábot is) vállt vállnak vetve harcoltak az EB-n, szakadtak meg az olimpiai kvótáért és alapvetően (klubcsapatokat félretéve) egy szerethető gárdát alkotnak. Szívvel-lélekkel küzdöttek, s mi is, a szurkolóik. A nagylaci-sztorit már lezártnak tekintettük, s elkönyveltük, hogy a spanyol zászló alatt vonul majd be Londonban. Szurkoltunk neki, de csak azért, hogy összesorsolják a mieinkkel, hogy megtudja, milyen is az a magyar virtus! (A sorsolás egyébként összejött...)
2009. májusa óta nem öltött magára címeres mezt, gondoltuk, itt a vége. Nekünk is "jobb" lesz, ő meg végre megnyugodhat és ücsöröghet a millióin békében...

De nem, a sztori nem ért véget: Lacink a klubcsapat-váltás következtében visszatér kis hazánk válogatottjába. Egy pillanat alatt csatatérré változtak az üzenőfalak, blogok és fórumok - természetes ez, várható volt. Keserves, égbe kiáltott mondataink ugyan semmit nem érnek, de legalább kimondjuk őket... 

A kérdés az, hogy ki marad ki abból a válogatottból, amely csodát művelt Szerbiában és a svédeknél is... Poszt szerint Ancsin Gábor, Mocsai Tamás és Laluska Balázs "retteghet", hogy tv-n nézi majd az eseményeket... Vagy netán a sérült csapatkapitány helyén utaztatják ki? Kérdések vannak és lesznek is... Majd egyszer megkapjuk a választ. Remélhetőleg.

Egyenlőre a képek alapján vidámak a fiúk. Maradjon is így, hiszen tenni nem tudnak bizonyos dolgok ellen. 

A bejegyzés trackback címe:

https://olya.blog.hu/api/trackback/id/tr64567846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása