A Villangók világában...

2009.12.09. 18:52

A tízéves Atrhur történetét mesélte el nekünk még 2006-ban Luc Besson. A kisfiú áhítattal hallgatta esténként nagyapja csodálatos kalandjait, olvasta könyveit naphosszat, és járta elődje kitaposott, ám kissé poros útját. Felfedezések, találmányok és megannyi furcsa történet tarkította nyári szünetét - de melyikünknek nem annak idején?! Furcsa volt innen nézni a történetet.

Arthur - hogy megmentse nagyszüleinek házát - átlényegül Villangóvá, ahol még hajmeresztőbb dolgok követik egymást. Dióban utazik, szívószálban ring a folyón, lávapetét reggelizik és még sorolhatnám. Besson meglehetősen szabadjára engedte a fantáziáját, de jó is ez így.

 

Remélhetőleg a második részben sem csalódunk ma este! Várom már nagyon, - és annak ellenére, hogy mindenhol csak rosszat írnak róla - már futnék is a jegypénztárba. :) A szereplők az előzetes szerint nem változtak, és ha az első részhez hasonló aranyos viccesség megmarad, akkor nem hiszem, hogy ne tetszene! Bár valószínűleg a "végével" lesznek zűrök... Igen, elvágták a filmet! Ennek ellenére FUTÁS A MOZIBAAAAAA!:D

Egy kis előzetes:

 

A film után...

A film - ellentétben a kritikusok állításával - szerintem jól sikerült! Valószínűleg nem láthatták az első részt sem, úgy meg baromi nehéz értékelni a másodikat... Kedvenc részeim:

- Az elején a kis Villangók gyümölcs- és harmatbegyűjtési munkálatai;
- Arthur megérkezése a Villangók világába;
- A Raszta fazon idegenvezetése a városban ("...Könyök az ablakba...");
- Az egyik törzsi fazon mellkasa...;);
- A két patkány röhögése;
- A kiskukta vigyorgása;

Én nem csalódtam sem a karakterekben, sem az alkotók munkájában! Tetszett, a furcsa (értsd: idegtépő, felháborító) végét leszámítva... Ugyanis amikor Maltazar eléri, amit akart, és felkerül az emberi világba (mellesleg marad a fizimiskája a régi, nem lesz ember - nem értem miért...), egyszerűen elvégjék a filmet és jön a felirat: "To be counted"... Két lehetőség merült fel bennem:

1., Túl hosszú lenne egyben a film (lásd: L.O.T.R.);
2., Balfékek;

Valószínűleg Luc Besson tudja, hogy mit csinál, és előző munkáit tekintve nem balfék... Így marad az a verzió, hogy még egy évet kell várni arra, hogy mi lesz a sztori vége... Utálom ezt... De kénytelen leszek türelmesen várni...
 

A bejegyzés trackback címe:

https://olya.blog.hu/api/trackback/id/tr321586396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása